Location : Home > News > Industry News
我是分类列表

Sea Soul House · Visitor Center

Release time : 2021-02-22

Source : Shanghai Jane-Box Construction Technology Co., Ltd.

Views : 23

This is the Anaya Tourist Reception Center in Qinhuangdao. It was just a humble guard house at the beginning. The owner hopes to transform it into a unique tourist reception center.
  • 查看详情
  • 询价

One night, the developer told me that the small owners didn't like the newly completed Anaya Visitor Center, which was uncomfortable. I replied that this little house seemed to have some adventure, but it was worth it. The reason for the adventure is that I did not design this visitor center as a white house that everyone is accustomed to, or Yu Ting’s unique colored house as everyone expected. I wrapped the entire stand with stripes like a sea soul shirt. Face, let the unprepared small owners caught off guard and dizzy.


Fub6V-CUsl9aE9XnUsLQGMThnPw0.jpg


Fin7gzBlRV_9I9POYxL1XXZsLWpe.jpg


FkEvgpBEA9UBTWvvC-XFrXeORzt-.jpg

The Anaya developer wanted me to convert the original concierge into a visitor center. I hope to continue to experiment with the design of architectural boundaries on this small building.


FpkiRLOGQOnJGkRJMcGdqGGIrQP-.jpg


FnE7sFpOB-nXJrvoqIm7Fc4_PHCW.jpg


FjQtQmTLdqCOJlWqNu_JSy7scGMK.jpg


FprnM48yYMOTr4hrR0S9s89eIlTO.jpg

I tend to form layers of space on the building facade to blur the climate boundary of the building. First I peeled the original gatehouse into a pure translucent glass box, but unlike the previous translucent curtain set in front of the climate boundary, this time I set a solid wall in front of the glass box as the domain of the building. The enclosed glass box forms a semi-open courtyard. This wall is not a so-called accessory facility. Together with the glass box and courtyard, it becomes a complete expression of the visitor center. But if the attempt as a space method ends at the wall, there is not much to talk about. In that way, the wall is a clear facade, but it will conceal my attempt to construct an ambiguous and multi-level facade.


FtQjqm1ZcOBSeY8gxatss310ymO2.jpg


Ft3oWI7VgGVViIrftWkdXjz2j6kY.jpg


FqJP-PhNkR2Hzl7cojaysG4s6Irp.jpg


FvdOzRXYxOTs4fteSwB_oCiCpfsh.jpg